Vijver  van de Maand Mei.

Op 17 Mei onlangs was de vijver van de maand bij mezelf en nu ga ik en dat is niet  moeilijk alles de hemel in prijzen, nee…

Dit korte verslag moest ik wel zelf bedenken en opschrijven want niemand liet zich dwingen om dit over te nemen, en misschien wel terecht want ik claim graag, ik blijf wel vragen.  Het werd een binnenactiviteit want het was me toch bar koud. We waren met z’n zessen in totaal gezellig bijeen tot ver in het donker buiten.

De vijver heb ik heel wat jaren en is esthetisch door wijlen mijn vrouw opgebouwd, elke maaskei die er nu nog ligt op de zelfde plek heeft ze in een emmer schoongemaakt door onderdompeling.  

Ook het visbestand dat naar maatstaven van gilde keurmeesters van geen kant klopt is ook door haar samen gesteld,in al die jaren een zieke vis en drie doodgevroren,  

En zo ook de tuinbeelden en het A.O.W. bankje zijn veelal door haar bij het nu al lang gesloten Droomkasteel aangekocht, de eigenaar Jan en zijn echtgenote die nu ook al overleden zijn  hebben haar veelal met de aankoopprijs gematst.

En de pittbull die mijn tuin bewaakt kreeg ik door Jan aangeboden omdat hij hem al voor de zoveelste keer moest verplaatsen, zo van Jos zeg het maar wat geef je ervoor en dan breng ik hem ook nog aan huis.

De grote zwerfkeien heeft mijn zwager ooit met een bulldozer over de pergola in de tuin gekiept, waar deze vandaan kwamen weet ik niet meer !!.

De planten komen uit de hele wijk, mensen gingen verhuizen en ik vroeg brutaal om de voor mij mooiste planten, en ze zijn hoog genoeg om de reiger tegen te houden.

Ik heb ook al een brug versleten, nu heb ik een rollator- bestendige, je moet wel vooruit denken.  

Mijn terras met overkapping met al die verzamelde tierelantijntjes en tuin met vijver is mijn paradijs het verlengde van de woonkamer als het weer het toestaat, en nu op het moment dat ik dit schrijf regent het weer pijpenstelen en is het 10 graden, het enige positieve aan deze dag is de uitbetaling van het vakantiegeld.  

Mijn gasten waren ook uitgenodigd om mijn aquarium iets van de muur weg te halen naar varen er zaten slangen klem en daar kwam ik achter toen ik een pomp wilde vervangen.  

Na wat getild zegt Jan  ga maar eens opzij en tilde de hele handel wel even op met Ger op de grond om het zeil naar achteren te houden, vingers onder vele liters en /of kilo’s.

En voor de rest mannen onder elkaar, nee geen details, het was een leuke avond met een hapje en een drankje.  

Van de vereniging ontving ik als gastheer een leuke nachtkaars in een lantaarn, en die heeft ook een plekje gevonden onder de tuinoverkapping.                                

                                        J.JANSSEN.

Vijver van de maand juni

Op 14 Juni onlangs was deze leuke activiteit bij Ger Arends onze voorzitter en niet te vergeten zijn echtgenote /gastvrouw Wies.

Ger heeft een prachtige tuin met vijver in de wijk Nieuw Rennemig en doet zelfs mee met de Landelijke keuring later deze maand,nou dat wil wat zeggen in dit wereldje.

We waren in totaal met z’n zessen, nou genoeg om buiten de bloempjes buiten te zetten.

Het ging vanaf 20.00 uur over van alles en nog wat het ergste vond ik dit, hij gooide de deur met geweld open en riep door het ziekenhuis,  it deet pieng,hie kom ich nooit mir.   

Om te weten waar het om ging moet je erbij geweest zijn.                    

 Het was gelukkig tot middernacht buiten zit weer, met een dun vest aan.

Om die tijd was ons leuk bij elkaar zijn geëindigd na taart koffie fris en dergelijke.

Bedankt Ger en Wies.                                    J.J.

 

 

Verslagen tuinvijvers leden A.V. Waterweelde.

 

Terug