Bak van de maandag

Op vrijdagavond de 16 de December naar George van  Hoeflaken  in Vrieheide.  Daar staat een heel mooi gezelschapaquarium die komend jaar met diverse keuringen in herkansing gaat,

De eerste keer was een groot teleurstellend gebeuren, met het aquarium maar randverschijnselen. Intimiti weten waar ik het over heb.  Op deze middag hebben de gastheer en vrouw hun oude hondje laten in –slapen maar daar liep de hele avond een leuke drukke mechelse herder, dus genoeg leven in huis zeker ook met de poes die steeds uitdaagde. Diverse onderwerpen passeerden de revue zoals het hallal slachten, milieu problemen  b.v. nu actueel het niet doorgaan van de buitenring in  Parkstad Heerlen e.o. Zie ook de verzakking van  t’Loon misschien wel het instorten van de gangen van de korenwolf. Dus pas op waar je iets nieuws bouwt.

En het vinden van zoetwaterkreefjes in de Rode Beek, en dat per toeval en het vinden van salamanders in een poel in Heerlerheide of het vinden van honderden padden op het D.S.M . terrein in een zeer sterk vergiftigd bassin en de kleine groene boomkikker op de kollenberg te Sittard enz. enz.

dan die blauwe waas op het oppervlakte van Roels aquariumwater en dat niet alleen op maandagmorgen, maar dat die Roel krantverkeerd gebruikt maakt het probleem alleen maar groter en blauwer. Bovenstaande geeft aan dat zo,n avond voor een deels serieus en deels niet verloopt. Het gaat b.v. ook over LED verlichting wat gaat dat betekenen voor de toekomst, wat kosten betreft veel maar de doelmatigheid boven een plantenbak we zullen zien. We waren met z,n zessen en het is tegen twaalven en we moeten danken en afscheid nemen en dat tot de Kerstmiddag waar ik na vele jaren niet bij kan zijn omdat er een sterkere kerstgedachte is op die zondagmiddag, mijn zeer zieke ex-directeur heeft me uitgenodigd om voor altijd afscheid te nemen en dat doet hij alleen met hen die veel voor hem betekenden, en voor mij was deze man de laatste 10 jaar de grote stabilisator in mijn leven, en wie kan zeggen dat hij of zij zo iemand is tegengekomen. Nu valt me de lijfspeuk van mijn vrouw in. Een mens leeft nooit voor zichzelf alleen’’. En zo ook die man hij komt wel dezelfde spreuk  hanteren.      

                                                                                    J.Janssen.