Deze keer waren we op vrijdag 18 nov. te gast bij de fam. Debets. Aanwezig waren 8 leden. Zoals de meeste weten heeft Sjef een zeewateraquarium. Ik ben zelf als voorzitter en fotograaf verscheidende keren bij Sjef op bezoek geweest bij de keuringen van het D.Z.L en landelijke de afgelopen jaren. Het aquarium ziet er altijd verzorgd en mooi uit. Hij heeft al plus minus 12 keer aan de landelijke keuring meegedaan en diverse mooie resultaten behaald. Ook deze avond kregen wat moois voorgeschoteld en zelfs twee gasten gingen huiswaarts met een mooi stukje Acropora naar huis, want hij had pas aan de inhoud van het aquarium gewerkt. En er zaten ook weer eitjes van de groene juffer op de voorruit ( zie foto.)

Zijn vrouw Kitty heeft ons die avond goed voorzien van drank en koek, maar zelf is zij ook een vervent aquariaan als het om het aquarium van Sjef gaat.

Het was ook weer zo’n avond waar over diverse punten gediscuteerd werd, zoals het nut van keuringen en de benaderingen van verschilden keurmeesters op het aquarium in het algemeen, zelf ben ik van mening, [dat wat ik gehoord heb op diverse bijeenkomsten van de bak v/d maand en wat er zoal besproken werd.]  dat de keurmeester weleens vergeet dat hijzelf ook een aquariaan is of was, en dat achter het te keuren aquarium ook een persoon met de nodige kennis schuilgaat.

Wij hebben het ook over de laatste mode de led verlichting wat voor lumen en kosten voor het veranderen van de huidige verlichting boven het aquarium in het algemeen en het  besparen van de elektriciteit op jaarbasis besproken.

En het werd weer langzaam tijd om voldaan huiswaarts te keren.  

 Kitty en Sjef bedankt voor deze geweldige avond.

Voor de foto’s zie onze foto galerij     

   Ger Arends.